ABOUT:

Ecovacs Suzhou research center and factory. The design is built on the idea of communication between department and people, the focus on creating a comfortable spaces for ideas to flourish and evolve.

The “drop” which is the main structure for the research area is the heart of the project, where the HQ is and the different development, test and research department are. The first floors are all connected through an network of open spaces and paths, creating a place to wonder, to think, to interact and to develop new ideas and socialize with other researchers and guests. The project offers a strong connection to nature, which is the most inspiring resource that exists. 

DETAILS:

  • Project type: R&D center and robots factory
  • Location: Suzhou, China
  • Year: 2015
  • Clients: Ecovacs
  • Site area: 24,000 sqm
  • Building area: 60,000 sqm
  • Status: In progress
  • In collaboration with Archlong studio